Namocz chleb w połowie mleka, odciśnij i dodaj do niego cebulę posiekaną w drobną kostkę. Przypraw solą i pieprzem, porządnie wymieszaj.Następnym krokiem jest przygotowanie nadzienia do kotlecików.
Jaja na twardo i ser zetrzyj na tarce. Dodaj masło.Najlepiej, jeżeli wstawisz je chwilę wcześniej do zamrażalnika, wtedy również można je zetrzeć. Posiekaj i dodaj zioła, całość wymieszaj.
Mięso formuj w mocno płaskie placki, na środku których ułożysz nadzienie. Złóż je i złącz krawędzie tak, jak w przypadku pierogów, by zamknąć kotlecik.
Pozostałe mleko wymieszaj z surowymi jajami i mąką, dodaj sodę, sól i pieprz. W powstałym cieście obtaczaj kotlety.Kotleciki smaż na średnim ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
Będą gotowe, gdy z obu stron uzyskają złoty kolor.Ich smak doskonale podkreślą gniecione ziemniaki i ogórki, na przykład w formie mizerii. Smacznego!