Cudowne właściwości Imbiru – może uleczyć raka, zapalenie stawów a nawet obniżyć cholesterol
Rak jest chorobą, która uważana jest za jedną z najpoważniejszych. Wiele osób dowiadując się, że doświadczyło tej choroby często szuka różnych alternatyw, które wspomogą proces leczenia.
Oczywiście w internecie można znaleźć wiele takich propozycji, które będą wspomagać leczenie raka, aczkolwiek nie wszystkie z nich są w pełni wiarygodne. Jednakże z całą pewnością można stwierdzić, iż imbir jest jednym z takich składników, który z całą stanowczością wesprze organizm w walce z tą chorobą.
Imbir
Imbir jest stosowany od stuleci i nie tylko, jako składnik urozmaica smak danej potrawy, lecz również, jako składnik mający duże znaczenie w walce w różnorodnymi chorobami.
Posiada ona bowiem odpowiednie walory smakowe, jak i lecznicze. Podczas walki z chorobą nowotworową warto wspomagać swój organizm wywarem z imbiru.
Sposób na przygotowanie napoju imbirowego wspomagającego walkę z rakiem
W celu przygotowania takiego wywaru będziemy potrzebowali wyłącznie podstawowych składników, do których należy zaliczyć:
- 115 ml gazowanej wody
- 450 ml wody przefiltrowanej
- 225 g cukru (może być to zarówno cukier biały, jak i brązowy)
- kilka kropli soku z limonki
- kilka plasterków z cytryny
- jak również 200 g obranego i drobno posiekanego imbiru
Mając tak przygotowane składniki należy w pierwszej kolejności zająć się doprowadzeniem do wrzenia uprzednio przefiltrowanej wody. Następnie do takiej wody trzeba dodać imbiru i gotować przez 5 minut.
Po upływie tego czasu należy odstawić wywar na kolejne 20 minut. Po upływie 20 minut trzeba odcedzić płyn oraz zastosować go do przegotowania syropu. W oddzielnej misce trzeba rozpuścić cukier z letnią wodą.