Prosta w wykonaniu, a jaka smaczna..Ta pasta jajeczna to hit kulinarny.

Jeżeli znudziły wam się kanapki z wędlinami i serem może warto zrobić coś innego? Pasty kanapkowe są bardzo zdrowe i można je wykonywać na dziesiątki rozmaitych sposobów z przeróżnymi dodatkami.

Do najsłynniejszych past na kanapki należy pasta jajeczna. Wystarczy kilka składników, które mamy zazwyczaj w lodówce i pyszne śniadanie będzie gotowe, a rodzina zachwycona.

Składniki na pastę jajeczną

  • 6 jajek
  • majonez lub śmietana (1 duża łyżka)
  • serek topiony (2 duże łyżki)
  • starta cebula (2 łyżeczki)
  • sok z cytryny (1 łyżeczka)
  • kurkuma (pół łyżeczki)
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • szczypiorek, natka pietruszki lub zioła

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy i ugniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki z listy, dokładnie wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Pastę nakładamy na ulubione pieczywo.

error: Treść zabezpieczona !!