Szybki przepis. Gdy wystawiłam na stół te smażone roladki z pekińskiej, znikły mgnieniu oka.

Roladki pekińskie z kapusty są nie tylko smaczne, ale robi się je całkiem szybko. Przepis inspirowany jest potrawami kuchni chińskiej, która uchodzi za jedną z najlepszych kuchni na świecie.

Danie nadaje się do przygotowania zarówno na co dzień jako przekąska oraz jako przystawka na przyjęcia lub święta. Roladki z kapusty pekińskiej są bardzo soczyste, mięciutkie i delikatne.

Składniki 

  • główka kapusty pekińskiej
  • mąka (około 60 g)
  • jajka (4-5 sztuk)
  • sól i pieprz do smaku
  • olej słonecznikowy do smażenia

Nadzienie

  • szynka (100 g)
  • twardy ser (150 g)
  • pomidory (2 sztuki)
  • majonez (1 duża łyżka)
  • szczypiorek lub natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • inne ulubione przyprawy

Przygotowanie roladek

Z główki kapusty wyrwij około 10 liści. Umyj je i wytnij z każdego liścia twardą część. Następnie rozbij środek każdego liścia tłuczkiem.

error: Treść zabezpieczona !!