Wieprzowina jest produktem, z którego można stworzyć proste, ale wyśmienicie smakujące danie. Do tego typu mięsa można dodać swoje ulubione dodatki takie jak ogórki, śliwki, a dzięki temu wieprzowina będzie jeszcze bardziej smaczna.
Dodanie makaronu sprawi, że nawet osoba, która potrzebuje dużo zjeść będzie syta. Sprawdź przepis na zrazy wieprzowe z ogórkiem i serem, które są wyśmienite !
Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w cienkie kawałki. Każdy kawałek zabezpieczyć folią spożywczą i porządnie rozbić tłuczkiem.
Gdy mięso będzie już rozbite należy je doprawić pieprzem i sokiem z cytryny, a po tym odłożyć na pół godziny do miski.
W tym czasie można przygotować sobie resztę składników, a mianowicie pokroić ogórki na cztery części oraz ser na małe kawałki. Po upłynięciu pół godziny należy posolić mięso. Następną rzeczą, którą wykonujemy jest rozłożenie wieprzowiny na desce i umieszczenie sera oraz kawałka ogórka na brzegach mięsa.
Mięso trzeba zwinąć w roladkę i związać nitką, aby podczas pieczenia roladka się nie rozpadła. Powstałe roladki smażymy na oleju na złoty kolor, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez 12 minut.