Polecane przez doświadczonych kucharzy – Poznaj kilka uniwersalnych rad na zrobienie pysznej zupy.

Zupa nie uchodzi powszechnie za trudny do przygotowania posiłek. To zdanie wielu domorosłych kucharzy, z którym z pewnością większość się zgodzi.

To przecież tylko warzywa i mięso, odpowiednio doprawione i gotowane dostatecznie długo. Nic nie może pójść źle. Przede wszystkim należy rozgraniczyć, zupę od pysznej zupy. Jak ugotować taki posiłek, który posmakuje wszystkim? Każdy ma kilka swoich tajemnic kuchennych, jednakże warto przytoczyć te absolutnie podstawowe i uniwersalne. Znajdą swoje zastosowanie niezależnie od tego, jaką zupę zamierzasz podać.

Pyszna zupa na bazie warzyw z wkładem mięsnym lub bez niego

Zdarza się zbyt mocno posolić zupę. Jest na to bardzo prosty sposób – wystarczy obrać kilka ziemniaków i je w takiej cieczy pogotować. Z łatwością pochłoną niechcianą część rozpuszczonej soli.

Smak zup zależy w dużej mierze od momentu ich posolenia. Najlepszy rosół uzyskuje się przez wsypanie soli na około pół godziny przed zakończeniem gotowania. Co ciekawe, w przypadku zupy rybnej są to tylko 3 minutki przed wyłączeniem palnika.

error: Treść zabezpieczona !!