Rozpocząć należy od włożenia drożdży do większej miski. Następnie dodając łyżkę cukru, trzeba zalać to ciepłym mlekiem i wodą, po czym dobrze wymieszać trzepaczką. Drożdże muszą mieć kilka minut na aktywowanie się. Po tym czasie należy dodać olej, jajko i jogurt naturalny.
Ponownie należy dobrze wszystko wymieszać. Następnie trzeba posypać mąką, solą i wymieszać przez około pięć minut, aż na gładkie ciasto. Tak przygotowane ciasto należy odstawić na 90 minut. Następnie przenieść należy ciasto na potarty uprzednio olejem blat. Kolejno należy z niego utworzyć dziesięć równych kulek.
Następnie każdą kulkę należy rozwałkować na owal i zwinąć w rolkę. Następnie na pokrytej papierem do pieczenia blasze należy ułożyć powstałe bułki. Kolejno należy pozostawić je przykryte bawełnianą szmatką na około 30 minut.