Ciasto łatwo przygotować i każdy sobie z nim poradzi, jeśli lubisz pyszne wypieki, które zawsze się udają, to koniecznie musisz wypróbować ten przepis!
Połącz mąkę, masło, 3 żółtka, kakao i proszek do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto, podziel je na dwie części, owiń każde z nich folią aluminiową i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie pokrusz twaróg na drobno i dodaj do niego cukier puder, 1 żółtko oraz cukier waniliowy.
Jeżeli chcesz dodać twarogowi dodatkowego aromatu, możesz zetrzeć do niego odrobinę skórki z cytryny. Ubij białka jajek i wymieszaj je szpatułką z twarogiem. Weź blaszkę do pieczenia z wysokimi ścianami i wyłóż ją papierem do pieczenia.
Odwiń z folii pierwszą część ciasta i rozwałkuj ją lub rozdrobnij na małe kawałki, następnie ułóż je na blaszce jeden przy drugim nieco je przy tym spłaszczając, tak, by nie nie było pomiędzy nimi zbyt dużo wolnego miejsca. Wyłóż na tę warstwę całą masę twarogową, a drugą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dzięki czemu będzie nierówna i lekka.