Składniki jakie są potrzebne bardzo często są w domu i nie trzeba specjalnie niczego kupować. Taka zapiekanka będzie na pewno czymś, co na stałe zagości w Twojej kuchni. Zakochasz się w niej nie tylko Ty, ale także Twoja rodzina i znajomi. Jest idealna dla małej jak i dużej ilości gości.
Z kapusty zdejmij górne liście i włóż ją do dużego naczynia z gotującą się wodą. Zaczekaj aż liście kapusty zaczną się rozdzielać. Liście te gotuj jeszcze przez około 2 minuty. Po tym czasie wyjmij je i ostudź. Od kapusty odkrój twarde części liści. Teraz możesz przejść do reszty składników. Obierz cebulę, następnie posiekaj ją i podsmaż.
Dodaj mięso mielone do cebulki i smaż na małym ogniu. Teraz obrane i starte na dużych oczkach ziemniaki dodaj do mięsa z cebulką. Teraz tylko zostaje posolić, popieprzyć, wymieszać nasze nadzienie i przejść do dalszych czynności.
W osobnym naczyniu ubij mleko i jajka. W naczyniu do pieczenia możesz umieścić już kapustę, aby zakryła całe dno.
Następnie wyłóż na to połowę nadzienia i na wierzchu umieścić połowę masy jajecznej. Drugą warstwę wykonujemy dokładnie tak samo jak pierwszą.