Składniki potrzebne do wykonania tego pysznego dania znajdują się z całą pewnością w każdej kuchni. A ja gwarantuję, że to połączenie zachwyci każdego, nawet wytrawnego smakosza! Ziemniaki z cebulą to klasyka, ale ten przepis jest inny niż wszystkie, to raj dla podniebienia. Ale koniec gadania – zapraszam do gotowania.
W pierwszej kolejności należy przygotować wszystkiego składniki, ponieważ trzeba je dodać praktycznie w tym samym czasie. Paprykę posiekać w paski, marchew i ziemniaki zetrzeć na długie i cienkie paski na specjalnej tarce (jak w przepisie na koreańską marchew), cebulę pokroić w pierścienie. Rozgrzać olej na patelni.
Wrzucić cebulę i zeszklić ją (smażyć przez kilka minut). Dodać marchew, smażyć przez 2-3 minuty, ciągle mieszając. Czas na ziemniaki – smażyć przez około 5 minut, wciąż mieszając. Dorzucić paprykę i smażyć jeszcze przez 1 minutę. Wlać sos sojowy z octem, posypać pieprzem oraz papryką. Wszystko dokładnie wymieszać.
Przykryj patelnię pokrywką i pozostaw danie na ogniu jeszcze przez kilka minut. Następnie posyp potrawę swoimi ulubionymi ziołami i voilá – tytuł najlepszego kucharza masz jak w banku.