Nie ma sposobu, żeby Mannika nie uwielbiać. Przyczyna jest prosta, on zawsze wychodzi perfekcyjny. Dzisiaj pokażę Wam to pyszne ciasto w nowej odsłonie.
Nie sposób zrezygnować z tego bogactwa smaku, jaki nam oferuje Mannik. Jeśli lubimy, możemy dołożyć do niego orzechów, a będzie tak samo cudowny.
Kaszę mannę, cukier i cukier waniliowy zmieszaj razem w misce i dolej wodę. Ponownie wymieszaj i na 2-3 godziny odstaw. Jeżeli masz w planach poranne robienie deseru, to kaszę przyrządź już poprzedniego wieczora i wstaw do lodówki przykrytą folią.
Po tym czasie do miski wlej olej słonecznikowy, a później wsyp kakao. Po porządnym wymieszaniu, przesiej na sitku mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dorzuć rodzinki i wymieszaj całą masę. Przygotuj formę do pieczenia – posmaruj olejem roślinnym i oprósz mąką.
Nagrzej piekarnik do 190 stopni, przelej masę do formy i piecz około 40-50 minut. Po tym czasie z pomocą drewnianego patyczka sprawdź, czy ciasto jest gotowe.