Pyszne roladki z kapusty pekińskiej – Super przepis na każdą okazję. Prosty przepis, o który każdy mnie pyta.

Smażone roladki z Kapusty pekińskiej – smakowy powiew Azji

To idealne danie na każdą okazję. Nadziewana i smażona kapusta pekińska to idealne danie dla kolacji w stylu azjatyckim, które zaskoczy twoich gości smakiem.

Do przyrządzenia tej potrawy będzie ci potrzebne:

  • Duża główka kapusty pekińskiej o szerokich i rozłożystych liściach (1szt.)
  • Jajka (4 szt.)
  • Mąka pszenna (3 łyżki)
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny, mielony do smaku
  • Olej słonecznikowy (2 łyżki)
  • Mięsiste pomidory (2 sztuki)

UWAGA! Jeśli podczas krojenia okaże się, że pomidory są zbyt soczyste, umieść je na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, aby odsączyć z nich nadmiar wilgoci.

  • Twardy ser (200g)
  • Zioła – jeden pęczek
  • Śmietana (3 łyżki)

Przygotowanie krok po kroku!

Przygotuj sobie pojedyncze liście kapusty. Wytnij z każdego liścia twardą końcówkę, a resztę delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.

Połącz jajka, z solą, pieprzem oraz mąką tak, aby powstała gładka masa. Każdy liść zanurz w przygotowanym cieście i smaż przez minutę po obu stronach. Aby odsączyć nadmiar tłuszczu kładź je na papierowy ręcznik.

Przekrój pomidory na pół, usuń z nich miąższ, a resztę pokrój w kostkę. Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach, a następnie wymieszaj go z posiekanymi ziołami oraz śmietaną.

Powstały farsz dopraw i wymieszaj. Nałóż trochę farszu na krawędź usmażonego liścia i zawiń w rulon. Umieść potrawę na talerzu i podawaj gościom.

Wersja Azjatycka:

Farsz wykonasz z posiekanych w paski: marchewki, papryki, świeżego ogórka i usmażonych kawałków kurczaka. Wszystko to wymieszaj ze słodkim sosem chilli i zawiń w liście kapusty.

SMACZNEGO!!!

error: Treść zabezpieczona !!