To idealne danie na każdą okazję. Nadziewana i smażona kapusta pekińska to idealne danie dla kolacji w stylu azjatyckim, które zaskoczy twoich gości smakiem.
UWAGA! Jeśli podczas krojenia okaże się, że pomidory są zbyt soczyste, umieść je na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, aby odsączyć z nich nadmiar wilgoci.
Przygotuj sobie pojedyncze liście kapusty. Wytnij z każdego liścia twardą końcówkę, a resztę delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
Przekrój pomidory na pół, usuń z nich miąższ, a resztę pokrój w kostkę. Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach, a następnie wymieszaj go z posiekanymi ziołami oraz śmietaną.
Powstały farsz dopraw i wymieszaj. Nałóż trochę farszu na krawędź usmażonego liścia i zawiń w rulon. Umieść potrawę na talerzu i podawaj gościom.
Farsz wykonasz z posiekanych w paski: marchewki, papryki, świeżego ogórka i usmażonych kawałków kurczaka. Wszystko to wymieszaj ze słodkim sosem chilli i zawiń w liście kapusty.