Przepis na domową roladę z kurczaka. Jest pyszna i prosta w przygotowaniu.

Krok po kroku: Rolada z kurczaka

Domowa rolada może być podawana jako pyszne danie obiadowe lub kolacyjne. Każda dobra gospodyni domowa ma dobrze przyrządzoną roladę jako swój ulubiony przepis. Dzięki temu przepisowi przygotujesz pyszne domowe curry z kurczaka. Smakuje ono tak, jakby zostało przygotowane przez najlepszego szefa kuchni.

Oto składniki potrzebne do przygotowania rolady z kurczaka:

  • masło,
  • czosnek,
  • Przyprawy, które warto wypróbować: sól i cukier
  • musztarda,
  • orzechy,
  • Bazylia, pietruszka i szpinak to dobre zioła, które warto wypróbować.
  • kurczak.

Jak przygotować:

Dzięki temu rolada będzie jeszcze smaczniejsza. Aby przygotować to danie z całego kurczaka, należy najpierw pokroić go na małe kawałki. Następnie oddzielić mięso i kości od kurczaka. Nie należy usuwać tłuszczu ani skóry z kurczaka.

Do tego przepisu można użyć podudzi z kurczaka. Najlepiej przygotować więcej, jeśli przygotowujesz obiad dla całej rodziny. Posolić kawałki kurczaka. Na kawałki kurczaka położyć cienkie plasterki czosnku, a następnie lekko posypać cukrem.

Mięso można przykryć folią spożywczą, a następnie rozbić tłuczkiem lub młotkiem. Zdejmij folię i natrzyj każdy kawałek mięsa musztardą. Zmiksuj w blenderze kilka ząbków czosnku, cebulę i posiekaną bazylię.

Zmiksuj w blenderze masło, orzechy i mleko. Posmaruj folię aluminiową masłem, a następnie ułóż kawałki kurczaka wraz z pastą. Po zakończeniu szczelnie zawinąć folię.

Rolady można gotować w wodzie lub w piekarniku. Roladę należy gotować lub piec przez 20-25 minut. Po ugotowaniu rolada będzie gotowe do spożycia.

error: Treść zabezpieczona !!