Jednym z najbardziej istotnych składników ówczesnych diet są ryby. Zawierają mnóstwo białka, witamin (A, D, E) oraz bardzo potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu kwasy omega-3 i omega-6.
Panga jest rybą tanią oraz smaczną. I na tym niestety kończą się jej zalety. Mięso z pangi jest ubogie w składniki mineralne, witaminy oraz kwasy tłuszczowe. Często podczas hodowli karmi się je różnymi odpadami i faszeruje antybiotykami, tak aby uzyskały odpowiednią wielkość i wagę, w krótkim okresie.
Te zabiegi sprawiają, że w mięsie ryb podczas badań znaleziono metale ciężkie, izomery i chlorany. Jej spożywanie może stanowić duże zagrożenie dla organizmu człowieka. Filet z Pangi jest bardzo ubogi w kwasy tłuszczowe omega-3. Zawiera ich, aż cztery razy mniej niż ryby żyjące w środowisku naturalnym.
Jeżeli chcesz uniknąć problemów zdrowotnych, powinieneś wyeliminować pangę ze swojej diety. Ważne, abyś uczulał na to również rodzinę i znajomych. Podziel się tymi informacjami także z przyjaciółmi w mediach społecznościowych.