Po rewolucji francuskiej ciasto zostało nieco zmodyfikowane, aby uczcić cesarza Bonapartego.
Ten wyjątkowy przepis będzie dla Ciebie wspaniałym źródłem wiedzy. Wielowarstwowy tort śmietankowy z kruszonką. Z dodatkiem kruszonki był lubiany podczas wszystkich świąt zimowych.
Pierwsze ciasto wyrób z dwóch jajek, dwóch szklanek mąki, sody oczyszczonej z octem i soli. Drugie ciasto przygotuj, łącząc margarynę z mąką do uzyskania okruchów.
Pierwsze ciasto należy rozwałkować na cienką warstwę. Następnie posyp okruchy na wierzchu. Złóż ciasto na pół, a następnie rozwałkuj je. Proces ten należy powtórzyć cztery razy.
Podziel ciasto na 8 części i włóż je do lodówki na 3 godziny. Z ciasta należy uformować cienkie naleśniki. Upiec je w piekarniku w temperaturze 180°. Piec przez około 20 minut.
Przygotuj krem do tortów, ubijając 4 jajka i 4 łyżki mąki. Trzymaj wszystko na ogniu i powoli dodawaj mleko. Ciągle mieszaj. Kontynuuj ten proces, aż krem zgęstnieje. Ostatnią czynnością jest dodanie wszystkich ciastek z wyjątkiem jednego. Rozłóż krem na ciastkach, a następnie pokrusz ciasto Napoleona.