Mikstura z aloesu: Jest to najlepsze lekarstwo na bolące stawy, reumatyzm i powinno się je oszczędzać.

Jeśli cierpisz na reumatyzm lub bolące stawy, ten przepis jest niezbędny. Aloes jest najlepszym lekarstwem na ból.

Roślina ta może być uprawiana w wielu miejscach i jest bogata w dobroczynne składniki. Aloes doskonale sprawdza się w przypadku problemów kosmetycznych i medycznych. Dziś mam dla Ciebie doskonały przepis. Świetnie sprawdza się w przypadku bólu stawów i zmarszczek.

Liść aloesu w wodzie

Oto jak najlepiej wykorzystać liść. Zanim zrobisz cokolwiek innego, pozwól liściowi Aloe Vera moczyć się w wodzie przez co najmniej 24 godziny. Tyle czasu potrzeba, aby woda zawarta w liściu Aloe Vera wchłonęła wszelkie substancje toksyczne, które mogły się w nim znaleźć podczas wzrostu.

Aloes jest podatny na działanie toksyn znajdujących się w powietrzu. Najlepiej jest trzymać go w wodzie przez co najmniej kilka dni, aby odzyskał swoje dobroczynne składniki. Najlepszą jakość Aloe Vera ma wtedy, gdy jest uprawiany.

Ten przepis jest idealny dla całej rodziny

Jedynymi składnikami w tym przepisie są olej i aloes. Te dwa składniki są uniwersalne i mogą być stosowane na wiele sposobów, dzięki czemu przepis jest odpowiedni dla osób w każdym wieku.

Jakie są zastosowania oleju i oliwy z aloesu?

  • Ból stawów, mięśni i kości
  • Leczenie bolesnego zapalenia stawów
  • Bóle reumatyczne
  • Likwidacja skurczów
  • Pomaga w przypadku egzemy
  • Zapobiega łamliwości paznokci
  • Właściwości przeciwzmarszczkowe, rewitalizujące i rewitalizujące
  • Nawilżają skórę
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
  • Lekarstwo na oparzenia
  • Leczy rany skóry
  • Może pomóc w łagodzeniu objawów ukąszeń owadów
  • Jest skuteczny w zapobieganiu wypadania włosów.

Jak go przygotować?

Umieść liść aloesu w wodzie na co najwyżej 24 godziny.

Wylej wodę, gdy zmieni kolor na bursztynowy.

Weź liść i przytnij jego krawędzie.

Wziąć miąższ.

W misce umieść filiżankę oliwy z oliwek.

Wymieszaj miąższ z wodą i podgrzewaj na małym ogniu przez 30 minut.

Pozostawić na 12-24 godziny. Odsącz miąższ i wyciśnij go.

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Życzymy Ci dużo zdrowia!

error: Treść zabezpieczona !!