To bardzo szybka i mało wymagająca receptura, która nada się zarówno na rodzinny obiad, jak i na imprezę ze znajomymi. Zobacz, jak wykonać ten przepis i koniecznie go wypróbuj!
Na początku przygotuj sobie pieczarki, umyj je, obierz i odłóż do wyschnięcia. Weź czosnek, przeciśnij go przez praskę i podziel na dwie równe części. Jedną z nich wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem. Całą papryczkę chili dodaj na patelnię i czekaj, aż czosnek nabierze złocistej barwy. Na patelni umieść także 500 g pieczarek.
Do całości wlej po 2 łyżki stołowe sosu sojowego i octu balsamicznego. Wszystkie składniki posyp tymiankiem, a także cukrem, następnie wszystko wymieszaj.
Dopraw solą i pieprzem do smaku i duś przez około 10 minut. Przez ten czas pamiętaj o ciągłym mieszaniu. Posiekaj natkę i posyp nią przygotowaną przystawkę. Ten szybki i smaczny przepis zaskoczy każdego, kto lubi niebanalne i oryginalne potrawy. Wykonanie jest bardzo proste i mało skomplikowane, więc gwarantuję ci, że pieczarki będą pyszne.