Do przygotowania aromatycznego napoju potrzebne są 3 ząbki czosnku plus 1 jabłko. Ta mieszanka doskonale łagodzi silny aromat i smak czosnku, nie tracąc jego naturalnych właściwości.
Z czosnku można usunąć skórki, a następnie pokroić go na małe kawałki. Umieść kawałki w misce, a następnie dodaj trochę wody.
Niech danie odpocznie z czosnkiem przez piętnaście minut.
Następnie przygotuj jabłko.
Nie trzeba ich kroić na mniejsze kawałki. Umieść je w dużym rondlu, dodaj wodę i goździki.
Doprowadź wywar do wrzenia. Doprowadzić wywar do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i pozostawić do ostygnięcia.
Po pięciu minutach dodaj wodę i czosnek. Przykryj wywar na 10 minut. Po przygotowaniu odwaru przecedzić go, a uzyskamy naturalne lekarstwo.
Może być stosowany do łagodzenia takich objawów jak stany zapalne, ból stawów i kaszel. Ma działanie antyseptyczne, przeciwwirusowe i zapobiegawcze. Do organizmu trafiają również naturalne witaminy.