Są to kotlety wieprzowe z cebulą, sosem i czosnkiem. Można je łączyć z wieloma innymi składnikami, tworząc idealne połączenie. Aby wzmocnić smak tego dania, możesz użyć cebuli. Aby jednak wykonać to danie, trzeba będzie uwzględnić kilka dodatkowych składników.
Mięso należy pokroić na 1-calowe kawałki. Po tym czasie posypać solą i pieprzem ze wszystkich stron. Niech mięso odpocznie na talerzu przez 15 minut. Pozwoli to przyprawom i mięsu wchłonąć smak. Pokrój cebulę na pół. Wymieszaj olej, ocet i sól z cukrem.
W tej mieszance marynować cebulę przez 10 minut. Następnie wyjmij oba składniki z naczyń. Na każdy kawałek mięsa położyć odrobinę cebuli i zwinąć. W mące obtoczyć kawałki mięsa i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
Po usmażeniu roladek przełożyć je na talerz. Następnie na patelni podsmażymy cebulę i pozostałą drobno pokrojoną cebulę. Po usmażeniu roladek na patelnię dodajemy śmietanę. Do masy dodajemy odrobinę wody i kilka drobno posiekanych koperków. Konsystencja powinna być jak sos.
Patelnia powinna całkowicie przykryć roladki. Pozwól im się dusić przez 40 minut na małym ogniu. Danie jest gotowe, gdy timer się skończy. Można je podawać z ziemniakami lub boczną sałatką.
Te szalotki można zrobić szybko i wymagają bardzo mało czasu na przygotowanie.