W pierwszej kolejności przygotuj ryż. Najpierw podsmaż ryż na odrobinie oleju. Następnie dodaj do ryżu wodę i podgrzewaj na średnim ogniu.
Posiekaj drobno kapustę, a następnie dodaj ją do gotującej się wody. Wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia na kilka chwil.
Mięso połączyć z drobno posiekaną cebulą.
Dodaj posiekane mięso do kapusty.
Do ugotowanego ryżu możesz też dodać 1 jajko i 1 łyżkę soli.
Z masy uformować kotlety.
Ułóż je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temperaturze 190°C.
Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na tarce. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmażaj cebulę przez około 1-2 minuty.
Marchewki gotować w rondlu przez 5 minut. Wymieszaj 2 ząbki czosnku z 200 g kwaśnej śmietany i 500 ml wody.
Doprowadzić do wrzenia. Gotować krótko, a następnie ostudzić.