Krok 1: Do rondelka wlewamy 0,5 litra mleka, następnie dodajemy 100g semoliny. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż powstanie gęsta masa. Następnie przelej masę do formy wyłożonej na papierze do pieczenia. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2: Teraz przygotuj drugi krem. Do mleka dodaj 5 łyżek cukru i 1 opakowanie budyniu waniliowego. 0,5 litra. Mieszankę zagotuj do uzyskania gęstego budyniu.
Krok 3 – W misce połącz masło i margarynę. Kontynuuj ubijanie w ostudzonym budyniu, po jednej dużej łyżce na raz, wraz z 250 ml kremowego sera.
Krok 4: Rozprowadź ubitą masę na masie z kroku 1.
Krok 5: Roztopić 150g czekolady w gorącej kąpieli z 75 ml śmietanki. Roztopioną czekoladę należy umieścić na wierzchu ciasta. Pozostawić do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.