Gdy je zrobisz, to z pewnością zyskasz w gronie swoich bliskich nowych wielbicieli tego dania. Do dzieła!
Delikatnie rozkrusz w misce droższe i dolej do nich 150 ml oleju roślinnego. Następnie dodaj kolejne składniki – mleko i sól. Dokładnie wymieszaj wszystkie produkty, które znajdują się w naczyniu.
Do powstałej masy dodaj stopniowo mąkę. Następnie dokładnie ugnieć powstałą masę. Uformuj ciasto, które pozostawisz pod przykryciem w misce. Poczekaj aż ciasto podwoi swoją objętość. W następnym kroku postaraj się uformować owalne bułeczki dzieląc powstałą masę na 8 części. Włóż bułeczki do pokrytej olejem patelni i odczekaj kilkadziesiąt minut. Ciasto powinno jeszcze trochę wyrosnąć.
Ustaw patelnię na małym ogniu i przykryj ją pokrywką. Podgotuj je do czasu, aż ich spód nabierze pięknego, złocistego koloru.