Wydaje się, że przygotowanie wątróbki jest proste. Trzeba jednak poznać kilka sztuczek, aby wątróbka była delikatna i pyszna. To jest najlepsza wątróbka, jaką kiedykolwiek jadłeś!
Wątrobę oczyścić z wszystkich błon i umyć. Cebulę można obrać i pokroić w krążki lub półpierścienie. W tym przepisie chodzi o warzywo, którego jest pod dostatkiem.
Na dużej patelni rozgrzać olej roślinny. Wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć, aż stanie się częściowo miękka.
W tym czasie obrać i posiekać czosnek. Wymieszaj go na patelni. Na patelni równomiernie rozłożyć cebulę i czosnek. Na wierzchu ułożyć kawałki wątróbki.
Doprawić solą i pieprzem. Nie dodawaj soli przed usmażeniem wątróbki.
Obracać kawałki i smażyć przez ok. 1-2 minuty. Gdy wątróbka zrobi się biała, dodać do masy liście laurowe i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze minutę, a następnie odstawić na bok.