Zacznij od umycia i ugotowania wybranego przez siebie mięsa. Mięso możesz pokroić na kawałki, dzieląc je na dwa centymetrowe kawałki. Możesz też rozbić mięso i ponakłuwać je widelcem. Umieść mięso w dużej misce.
Dodaj do miski oliwę z oliwek. W razie potrzeby dodaj przyprawy (sól i pieprz, suszony czosnek i zioła). Połącz wszystko. Natrzyj mięso przygotowaną mieszanką. Pozostaw mięso na co najmniej 30 minut. Pozwoli to na rozwinięcie się smaku mięsa.
Następnie obtocz mięso w przyprawach i mące. Następnie rozgrzać olej. Można smażyć je z obu stron przez kilka minut. Pozostawić mięso na patelni do ostygnięcia.
Olej z mięsa należy rozgrzać na średnim ogniu. Wymieszać mąkę i podsmażyć czosnek na małym ogniu na złoty kolor. Po kilku minutach do mąki i czosnku dodać wodę lub wywar warzywny. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dodać sos przygotowany z czosnku i mąki.