Przekąski z mięsem mielonym w 5 min – szybki przepis na każde przyjęcie. Goście oszaleją na jej punkcie

Rewelacyjna przekąska, która zaskoczy absolutnie każdego. Świetnie pasuje na imprezę lub też na przegryzkę do kolacji.

Przygotowanie tego przysmaku zajmuje dosłownie chwilę, a przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim nawet amator!

Wymagana składniki:

  • 300 g mielonego mięsa
  • mąka (ilość według preferencji)
  • 500 ml kefiru
  • cebulka
  • czosnek
  • sól i pieprz
  • pół łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki sody
  • ulubione zioła

Przygotowanie:

Kefir wlej do garnka i grzej na malutkim ogniu. Do tego dodaj sodę, następnie cukier oraz sól, nieustannie mieszając. Odstaw na kilka minut. Do przygotowanej mieszaniny z kefiru dodawaj mąkę i całość starannie mieszaj. Wsypuj tyle produktu, aż uzyskasz gęstą, jednolitą masę na płynne ciasto.

W kolejnym kroku przygotuj nadzienie. Do mięsa wrzuć pokrojoną drobno cebulkę, czosnek oraz ulubione przyprawy. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Teraz rozgrzej olej i nakładaj łyżką ciasto w formie małych placuszków. Na nie połóż natychmiast farsz mięsny i zalej ponownie łyżką ciasta. Przekąskę smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru.

Po zdjęciu z patelni ciasto odsącz z oleju za pomocą ręcznika papierowego. Teraz można podawać na stół. Pychota!

error: Treść zabezpieczona !!