Mięso jest bardzo smaczne, delikatne i soczyste – Te udka z kurczaka nie mają sobie równych: A to dzięki tej marynacie. Oto przepis

Mięso z kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów i dziś mamy świetną wskazówkę, dzięki której udka i inne części mięsa z kurczaka zawsze będą kruche i soczyste!

Potrzebujesz:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • czarny mielony pieprz
  • ostra mielona papryka

Przygotowanie:

Dobrze umyj udka z kurczaka i osusz je ręcznikami papierowymi. Weźmy głębszy garnek, włóż do niego mięso. Zalej je mlekiem i wodąDopraw solą i pieprzem.

Duś na małym ogniu przez około 20 minut. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i ostrą papryką.

Ubij jajka widelcem.

Po 20 minutach wyjmij udka z kurczaka. Zanurz w masie jajecznej, a następnie w mące. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.

Podawaj z ulubionymi dodatkami i sosem np. koperkowym. W ten sposób możesz przygotować różne części kurczaka i zagwarantuje Ci, że pozostaną one soczyste i delikatne.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!