Przykryj spód formy z odpinanym dnem pergaminem i przygotuj 200 ml syropu i ciasteczka biszkoptowe. Zanurz ciastka w syropie do połowy i natychmiast połóż je na spodzie formy, aby całkowicie była przykryta.
Wymieszaj 20 g żelatyny w 100 ml syropu brzoskwiniowego. Odstaw na bok aby spęczniała i w tym czasie ubij śmietanę na gęstą pianę, dodając do niej odrobinę cukru pudru. Odłóż krem na bok.
Podgrzej żelatynę, aż całkowicie się rozpuści, a gdy nieco ostygnie, wymieszaj z jogurtem. Następnie stopniowo dodaj śmietankę i wszystko wymieszaj z posiekanymi brzoskwiniami.
Rozłóż krem jogurtowy z brzoskwiniami na warstwie biszkoptów i pozostaw w lodówce na półtorej godziny.
Gdy jogurt stwardnieje, przygotuj galaretkę brzoskwiniową: w 350 ml syropu podgrzej 15 g żelatyny do rozpuszczenia. Niech ostygnie i zalej nią warstwę jogurtu. Wstaw deser z powrotem do lodówki, aż się zetnie (zajmie to około godziny).