Bułeczki serowe – jak przygotować tak aby rozpływały się w ustach. Nigdy nie jadłam lepszych.

Bułeczki serowe to pyszna przekąska zarówno na co dzień, jak i na specjalną okazję.

Poniżej znajdziesz przepis na pyszne i rozpływające się w ustach bułeczki, które z pewnością zachwycą wszystkich domowników i gości. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i do szkoły, a także jako pyszny dodatek do śniadania czy do kolacji.

Składniki, których będziesz potrzebować do przygotowania bułeczek:

  • mąka pszenna – 800 – 900 g
  • mleko – 200 ml
  • jajka – 2 szt.
  • cukier – 2 łyżki
  • sól – 1 łyżeczka
  • suche drożdże – 10 g
  • olej roślinny – 100 ml
  • masło – 3 łyżki
  • ser – 250 g

Sposób przygotowania: 

error: Treść zabezpieczona !!