Do powstałego ciasta dodaj przygotowane masło i całość ugnieć. W razie potrzeby możesz dodać mąki, jeśli ciasto będzie kleiło się do rąk. Przygotowane ciasto przełóż do miski, przykryj je folią, a następnie odstaw na ok. pół godziny.
Po upływie 30 minut ciasto podziel na ok. 20 kawałków (lub według własnego uznania) i uformuj z nich bułeczki. Ser pokrój w kostkę o bokach mniej więcej 2-3 cm i delikatnie umieść kostki w środku bułeczek. Po włożeniu sera ciasto uformuj tak, aby zakrywało ono cały ser.
Blachę, w której będziesz piec bułeczki wyłóż papierem, a następnie wyłóż na nim bułeczki. Bułeczki przykryj folią i pozostaw je na ok. 15 – 20 minut.
Żółtko, które zostało ubij i posmaruj nim bułeczki. Jeśli chcesz, możesz posypać bułeczki makiem lub sezamem.