Bułeczki serowe – jak przygotować tak aby rozpływały się w ustach. Nigdy nie jadłam lepszych.

Do powstałego ciasta dodaj przygotowane masło i całość ugnieć. W razie potrzeby możesz dodać mąki, jeśli ciasto będzie kleiło się do rąk. Przygotowane ciasto przełóż do miski, przykryj je folią, a następnie odstaw na ok. pół godziny.

Po upływie 30 minut ciasto podziel na ok. 20 kawałków (lub według własnego uznania) i uformuj z nich bułeczki. Ser pokrój w kostkę o bokach mniej więcej 2-3 cm i delikatnie umieść kostki w środku bułeczek. Po włożeniu sera ciasto uformuj tak, aby zakrywało ono cały ser.

Blachę, w której będziesz piec bułeczki wyłóż papierem, a następnie wyłóż na nim bułeczki. Bułeczki przykryj folią i pozostaw je na ok. 15 – 20 minut.

Żółtko, które zostało ubij i posmaruj nim bułeczki. Jeśli chcesz, możesz posypać bułeczki makiem lub sezamem.

Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 220 stopni. Teraz nie pozostaje już nic innego, jak tylko cieszyć się wspaniałym smakiem bułeczek z serem!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!