Wszystkie składniki oprócz mąki umieścić w małym rondelku. Mieszać wszystko na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się cukru. Nie powinien się przypalać. Wymieszać mąkę z mieszaniną, a następnie zagnieść ją.
Odstawić na dwie godziny. Po dwóch godzinach rozwałkuj ciasto na grubość 2-3 mm. Wycinaj kółka o średnicy 3 cm. Piecz je przez 7 minut w temperaturze 180-200°C na blasze wyłożonej pergaminem.
Przygotuj nadzienie, mieszając mąkę, cukier waniliowy i mleko. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło wymieszać z odrobiną cukru. Następnie powoli dodawać ostudzoną masę.
Wymieszaj miękkie masło z odrobiną cukru. Następnie dodaj do niego schłodzoną masę. Zrobić polewę z czekolady. Roztopić trochę masła i maczać w niej ciastka. Posyp drobno posiekanymi orzechami. Gotowe!