Tureckie ciasteczka to wielki hit w mojej kuchni. Odkąd spróbowałam ich po raz pierwszy, robię je co tydzień. Poznaj przepis.

Weź rondel, dodaj do niego wodę. Następnie dodaj masło. Doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj mąkę. Najpierw jednak przesiej mieszankę przez sito. Ciągle mieszaj, aby ciasto nie stało się grudkowate. Następnie zdejmij mieszankę z ognia i dodaj jajka. Upewnij się, że jajka są całkowicie rozpuszczone w cieście.

Umieścić masę w woreczku. W osobnej misce podgrzać olej. Po podgrzaniu oleju wyjmij z rękawa niewielką ilość ciasta. Zostaną one użyte do zrobienia ciastek.

Nie mogą się one stykać, ponieważ będą się sklejać. Aby uzyskać złoty kolor, ciastka należy pozostawić w oleju przez dłuższy czas. Aby wchłonąć nadmiar tłuszczu, po usmażeniu ciastka należy położyć na ręczniku papierowym.

error: Treść zabezpieczona !!