Ten lekki i prosty w wykonaniu deser można przygotować samodzielnie w domu korzystając ze sprawdzonego przepisu poniżej.
Żelatynę należy zalać 4 łyżkami wody, dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki, a następnie odstawić na bok do napęcznienia. Szklaną formę wyścielić papierem do pieczenia. Do garnka wlać mleko, dodać do niego masło i podgrzewać do jego rozpuszczenia co jakiś czas mieszając, aby nie przypaliło się. Ostudzić powstałą mieszaninę.
Żelatynę podgrzewać w małym rondelku na małym ogniu, a potem wsypać do niej 70 g cukru. Wszystko dokładnie mieszać do momentu rozpuszczenia się składników. Mieszanina nie może się zagotować. Odstawić na bok na kilka minut. Białka jaj ubić na sztywną pianę, a potem porcjami dodawać do niej pozostałą część cukru. Po połączeniu się składników, wlać żelatynę.
Następnie dodać również masło z mlekiem, a później wanilię. Wszystko razem dokładnie połączyć. Tak przygotowaną masę wlać do formy, a powierzchnię wyrównać szpatułką lub łyżką.
Całość wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby dokładnie stężało i nie było płynne. Następnego dnia rozpuścić w kąpieli wodnej dwie tabliczki czekolady i na chwilę odstawić polewę do ostygnięcia, gdyż nie może być zbyt ciepła.