Czekoladowe ciasto twarogowe to prosty, ale efektowny przepis, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Teraz czas na przygotowanie kremu. Połącz mleko skondensowane z twarogiem, śmietaną, kremówką i kakao, a następnie dobrze wymieszaj.

Teraz pozostaje tylko połączyć wszystko w całość. Rozsmaruj 1/3 kremu na jednej połowie tortu. Na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu. Przykryj tort drugą częścią i lekko dociśnij. Kontynuuj układanie warstw na całym torcie w ten sposób. Gdy wszystko będzie gotowe, wstawić do lodówki.

W tym czasie przygotuj polewę: Wlej mleko do małego rondelka, dodaj masło i podgrzej do wrzenia. Następnie połam czekoladę i dodaj ją do gorącego mleka. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Pozwól ciastu ostygnąć, a następnie polej je polewą. Teraz możesz pokroić ciasto w plastry i podawać.

Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!