U nas w domu ten obiad cieszy się dużą popularnością, ponieważ jest łatwy w przygotowaniu, sycący i bardzo smaczny. Polecam również spróbować bekonu z boczkiem, który nada potrawie nowego charakteru. 🙂
Na sos:
Opcjonalnie:
Karkówkę pokroić w plastry.
Blachę do pieczenia wysmarować olejem. Umieść warstwę cebuli na tacy. Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką.
Połóż plastry mięsa na cebuli. Solimy je. Wszystkie plastry natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
Przykryj mięso pozostałą cebulą i po prostu polej sosem. Mieszamy na nim olej ketchupowy, ziarna soli, paprykę i mielony pieprz.
Piec w 180 stopniach przez 1-1,5 godziny. Nasza wskazówka: Możesz również położyć plastry bekonu na wierzchu 20 minut przed pieczeniem. Gotowe, podawaj z ryżem lub ziemniakami.