Obiadokolacja: gotowane mięso, pełnoziarnista grzanka, porcja niskokalorycznych warzyw, tj. ogórek czy sałata.
Dzień 3:
Lunch: gotowane jajo, ogórek, pomarańcza.
Obiadokolacja: gotowane mięso, grzanka pełnoziarnista, pomarańcza, niesłodzona kawa bądź herbata.
Dzień 4:
Lunch: grzanka pełnoziarnista, porcja (ok. 10 dag) naturalnego twarogu, pomarańcza.
Obiadokolacja: gotowane mięso, grzanka, herbata lub kawa bez cukru.
Dzień 5:
Lunch: grzanka pełnoziarnista, kawałek mięsa czy ryby, pomidor.
Obiadokolacja: gotowane warzywa: marchew, fasola szparagowa, ziemniaki. Do jarzyn nie dodaje się soli.
Pięciodniową dietę można powtórzyć po dwóch dniach przerwy. W jej trakcie niedozwolony jest alkohol. Osoby z przewlekłymi chorobami przez rozpoczęciem kuracji powinny zasięgnąć porady lekarskiej.