Czystą przyjemnością jest przecież delektowanie się pyszną, delikatną i słodką chałwą przy kubku aromatycznej herbaty. Domowe smakołyki są najlepsze i najzdrowsze. Chałwa, którą dziś możemy dostać w sklepach niestety dalece odbiega od oryginalnego smaku z dzieciństwa.
Prawdziwa, świeża chałwa ma w sobie mielone nasiona i miód, który scala ją w spójną masę. Utwardzacze i substancje utrwalające to środki które możemy znaleźć składzie chałwy dostępnej dziś na sklepowych półkach. Olej palmowy często zastępuje smak dobrze znanego nam miodu.
Gdy znajoma podzieliła się ze mną przepisem na chałwę z prawdziwego zdarzenia, moja radość nie znała granic. W jej składzie są wyłącznie naturalne składniki, więc jest zarazem smaczna i zdrowa. Nie zawiera mąki ani cukru. /w końcu bez obaw mogę podawać ją moim dzieciom.
Dla ścisłości – ten przepis gwarantuje Ci nie tylko zdrową i smaczną chałwę, ale również szybki czas przygotowania jej. Poświęcisz jej jedynie 10 minut!