Jeszcze lepsze posiłki rodzinne są możliwe. Duszona wołowina może być świetnym sposobem na urozmaicenie rodzinnego posiłku. Po zanurzeniu w kremowym sosie jogurtowym, mięso staje się delikatne i pyszne. Dodatek grzybów wzmacnia smak i dodaje bogatego aromatu.
Nie musisz wybierać tylko pieczarek. Można wykorzystać wszystkie sezonowe grzyby, nawet popularne kurki. Świeże składniki to podstawa. Danie to można podawać z gładkim puree ziemniaczanym, makaronem lub ryżem.
W dużym rondlu rozgrzej masło. W dużym rondlu rozgrzej masło. Dodaj do niego pokrojoną cebulę i grzyby. Gotuj do uzyskania złotego koloru.
Wymieszaj mięso mielone i pieczarki z podsmażoną cebulą. Gotować przez 10 minut. Dodać wodę, musztardę i koncentrat. Doprawić tymiankiem. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Dodać mleko i jogurt. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut.