Udowodniono, że czosnek, goździki i jabłko są skuteczne w walce z odpornością.

Czosnek, goździki i jabłka to doskonałe połączenie naturalnych produktów

  • Czosnek – Czosnek jest znany ze swoich naturalnych właściwości antybakteryjnych
  • Goździki – aromatyczny antyoksydant
  • Jabłko – witaminy i smak

Ten prosty przepis, który łączy wszystkie trzy składniki, istnieje już od jakiegoś czasu.

Do przygotowania aromatycznego napoju potrzebne są 3 ząbki czosnku plus 1 jabłko. Ta mieszanka doskonale łagodzi silny aromat i smak czosnku, nie tracąc jego naturalnych właściwości.

Przygotowanie

Z czosnku można usunąć skórki, a następnie pokroić go na małe kawałki. Umieść kawałki w misce, a następnie dodaj trochę wody.

Niech danie odpocznie z czosnkiem przez piętnaście minut.

Następnie przygotuj jabłko.

Nie trzeba ich kroić na mniejsze kawałki. Umieść je w dużym rondlu, dodaj wodę i goździki.

Doprowadź wywar do wrzenia. Doprowadzić wywar do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i pozostawić do ostygnięcia.

Po pięciu minutach dodaj wodę i czosnek. Przykryj wywar na 10 minut. Po przygotowaniu odwaru przecedzić go, a uzyskamy naturalne lekarstwo.

Zastosowanie i działanie.

Może być stosowany do łagodzenia takich objawów jak stany zapalne, ból stawów i kaszel. Ma działanie antyseptyczne, przeciwwirusowe i zapobiegawcze. Do organizmu trafiają również naturalne witaminy.

Jest wspaniałym dodatkiem do codziennej diety. Może być spożywany z każdym posiłkiem w ciągu dnia.

error: Treść zabezpieczona !!