Rozpocznij od przygotowania czystej, suchej miski. Oddziel żółtka od białek (białka zachowaj, przydadzą się później). W misce ubij żółtka z cukrem. Następnie, dodając powoli, wmieszaj do nich masło. Kolejno wsyp przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z umytej i startej cytryny lub limonki.
Po odstawieniu miksera, ręcznie wypracuj ciasto aż stanie się gładką kulą. Podziel ją na dwie części, owiń folią spożywczą i schłódź w zamrażarce przez 30 minut. W międzyczasie przygotuj formę do pieczenia, wykładając jej dno papierem. Po wyjęciu ciasta z zamrażarki, uformuj z jednej części spód tortu, wciśnięty palcami w formę.
Następnie przystąp do przygotowania nadzienia. Wcześniej odłożone białka ubij z cukrem na sztywną pianę, do której stopniowo dodawaj jogurt i przesianą mąkę. Mieszaj do połączenia składników. Gotową masę wylej na spód w formie, a drugą część ciasta zetrzyj na tarce i posyp nią krem.