Choć może to brzmieć skomplikowanie, w rzeczywistości jest to proste i może wzbogacić Twoje codzienne posiłki. Wybierz metodę, która najbardziej Ci odpowiada i zaskocz rodzinę smakowitym śniadaniem!
Pierwsza metoda
Wbij jajko do miski. Wlej wodę do garnka z solą, postaw na kuchenkę, a następnie wrzuć do niego jajka. Przykryj i gotuj przez 4 minuty. Po ugotowaniu, przełóż jajka na talerz i podaj.
Druga metoda
Napełnij kilka małych misek odrobiną wody i do każdej wbij po jednym jajku. Napełnij garnek wodą, ustaw na nim wkład do gotowania na parze i połóż na nim miseczki z jajkami. Gotuj pod pokrywką na parze, aż białko się ścięgnie. Potem wyjmij jajka z misek.
Trzecia metoda
W głębokiej patelni zagotuj wodę, a w niej umieść chochlę nasmarowaną olejem i wbij do niej jajko. Gotuj, aż białko się ścięgnie, a następnie zanurz jajko w wodzie i gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.