Ogórki kanadyjskie przygotowane w ten sposób są hitem w mojej kuchni. Moi znajomi wyrywają sobie przepis z rąk

Warto ten przepis podawać dalej. Uwaga, bo można się zakochać, tak genialne jest to danie. 

Przepis na ogórki kanadyjskie zdobyła moja córka, od koleżanki z pracy, po spróbowaniu zachwyciłam się. Dlatego przekazuje go Wam, na pewno zasmakuje w Waszych domach. Na początek przygotuj 3 litrowy słoik.

Składniki:

Podstawowe:

  • marchewka
  • 3 papryki
  • odrobina koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • ogórki

Na marynata:

  • 4 szklanki wody
  • 1,5 łyżki cukru
  • 0,5 łyżki soli
  • 2 łyżki octu

Przygotowanie:

Marchewkę i paprykę po wcześniejszym przygotowaniu pokroić w paski. Ogórki pokroić na 4 części wzdłuż. Na dnie słoika położyć czosnek, marchewka, paprykę i koperek, a na koniec ogórki. Teraz czas na ugotowanie solanki. Dodać do niej należy ocet i przelać do słoika.

Następnie sterylizować przez 12 minut. Gotowe! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!