Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy składniki, później ubijamy je przy użyciu miksera przez 3-4 minuty na niskich obrotach.
Olej mieszamy z mlekiem, wlewamy do ubijanej wcześniej masy i jeszcze raz ubijamy. Patelnię do naleśników smarujemy olejem roślinnym, mocno ją rozgrzewamy, zmniejszamy płomień. Przy użyciu chochelki nakładamy ciasto na patelnię i smażymy naleśniki na złoty kolor z każdej strony.
Śliwki kroimy w jak najdrobniejsze kawałeczki. Nadszedł czas na przygotowanie kremu. W misce umieszczamy skondensowane mleko, dodajemy do niego kilka łyżek śmietany i dokładnie łączymy składniki masy, następnie dodajemy resztę śmietany i ponownie mieszamy.
Na talerzu układamy przestygniętego naleśnika i smarujemy go śmietankową masą, a następnie posypujemy kawałeczkami śliwek i orzechów. Czynność powtarzamy do momentu, kiedy skończą się naleśniki.