Oto kilka niezawodnych trików i sztuczek kuchennych, o których nie miałaś pojęcia. Jestem zachwycona

Dobra wiadomość jest taka, że przepis na idealne jajo z miękkim żółtkiem istnieje. Najpierw doprowadź wodę do wrzenia, a następnie włóż do niej jajko prosto z lodówki i gotuj 6 minut. Później zanurz w lodowatej wodzie.

Aby szybko i sprawnie obrać jajko ze skorupki, podważ ją łyżką.

Zastanawiasz się, dlaczego pieczone ziemniaki w restauracji mają taką złocistą, chrupiącą skórkę?

Po umyciu zalej kartofle słoną wodą. Niech stoją w niej 7 minut. Później odcedź, posmaruj roślinnym olejem i upiecz. Warto dodać ziół.

Najlepsza, chrupiąca panierka do kotletów to ta z pokruszonych krakersów i startego sera. Przed smażeniem, obtoczone kawałki mięsa włóż na 15 minut do lodówki.

Pierogi – zeberki!

Szykując pierogi na słodko, podziel ciasto na dwie części i dodaj do jednej z nich kakao.

Następnie zwiń w roladę i pokrój na kawałki. Pasiasty przysmak na pewno będzie hitem.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!