Miód, cytryna i liść laurowy w walce z grypą
Wszyscy szukamy naturalnych i skutecznych sposobów zwalczania objawów grypy i oczyszczania płuc w sezonie zimowym i jesiennym.
Liść laurowy nie jest czymś, o czym wszyscy wiedzą, ale jest to doskonała przyprawa, którą można stosować w wielu sosach, zupach i potrawach. Jest to naturalny i skuteczny środek łagodzący kaszel. Oto przepis, dzięki któremu przygotujesz kojącą herbatę.
Oto składniki potrzebne do przygotowania jednej filiżanki herbaty ziołowej
- 4 do 5 liści laurowych
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka stołowa soku z cytryny
Jak przygotować:
Liście laurowe należy zmiażdżyć na małe kawałki. Następnie zalej liście laurowe wrzącą wodą. Pozostawić liście laurowe pod przykryciem na 10 minut. Następnie przecedzić herbatę przez sitko. Do tej herbaty można dodać miód lub cytrynę. Aby zachować witaminy i składniki odżywcze, należy dodawać je po ostygnięciu naparu. Herbatę należy pić raz dziennie, na wypadek zachorowania.
Należy pamiętać, że herbata z liści laurowych nie powinna być spożywana kolejno dłużej niż przez 10 dni. Herbaty z liści laurowych powinny unikać osoby z zaburzeniami krzepnięcia krwi, kobiety w ciąży i matki karmiące piersią.
Herbata z liści laurowych oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Jest bogata w witaminę A, witaminę C, kwas foliowy i inne ważne minerały, takie jak wapń, magnez i potas. Takie połączenie sprawia, że herbata z liści laurowych jest idealna na wiele dolegliwości.
Herbata z liści laurowych jest zalecana w przypadku niektórych schorzeń
- reumatyzm,
- drgawki,
- zapalenie pęcherza moczowego,
- infekcje skóry
- zapalenie stawów,
- wysokie ciśnienie krwi
- migreny i silne bóle głowy.
- Problemy z nerwem kulszowym
- Nagromadzenie wody w organizmie
- Zmęczenie umysłowe i mięśniowe
- Niedobór energii
- Zespół napięcia przedmiesiączkowego,
- bezsenność,
- chrapanie,
- wzdęcia,
- niepełnosprawność,
- zatrucie organizmu
- infekcje ucha
- Zapalenie cewki moczowej.