Te małosolne ogórki można przygotować na noc, aby stanowiły pyszną przekąskę. Ogórki są znane ze swojej zdolności do absorbowania soli, ziół i innych aromatów i przypraw. Wystarczy tylko kilka godzin, aby przygotować smaczną przekąskę.
Najpierw umyj ogórki, a następnie przykryj je wodą. Pozostaw ogórki na co najmniej godzinę przed odcięciem końcówek. Pozwoli to ogórkom lepiej się zamarynować. Umieść posiekany czosnek na dnie słoika. Dodać koperek.
Dwie parasolki koperku to dobry pomysł na górę słoika. Czosnek możesz przekroić na pół, jeśli jest bardzo duży. Jeśli chcesz uzyskać mocniejszy smak, możesz dodać do ogórków chrzan lub liście porzeczki.
Ogórki delikatnie ułożyć na czosnku. Posypujemy solą. Zagotować wodę, a następnie zalać nią całość.
Przykryj szczelnie słoik i zamknij pokrywkę. Przekręć lekko pokrywkę, aby równomiernie rozprowadzić sól po całym słoiku. Po całkowitym ostygnięciu wody, umieść słoik w lodówce na noc.