Wegański twarożek z mleczka kokosowego i soku z cytryny to kolejna dawka cennych witamin i minerałów. Pozostałe dodatki zaostrzą smak i również naładują nas kolejnymi niezbędnymi składnikami odżywczymi. Sałatka jest lekko strawna, odżywcza i przepyszna, możesz nią zastąpić nawet obiad. Zatem do dzieła!
Umyte marchewki obierz i zetrzyj na tarce o średnich lub dużych oczkach. Startą marchewkę przełóż do miski, dodaj twarożek i pozostałe składniki.
Dosól dla smaku. Możesz dodać również ostrą paprykę lub pieprz, jeżeli wolisz sałatkę bardziej pikantną. Gotowe. Smacznego!
Aha, jeżeli chcesz, podpowiem Ci, jak zrobić wegański twarożek. Podgrzej mocno mleczko kokosowe (ale nie doprowadzaj do wrzenia). Zdejmij z ognia, wlej kilka łyżek soku z cytryny i delikatnie mieszaj. Po chwili zaczną robić się białe grudki.