W misce połącz twaróg z mikserem. Wmieszaj mięso mielone, majonez i sól. Zmiksować. Wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj bułkę tartą z wodą. Połącz bułkę tartą i wodę. Nasmaruj olejem blachę do pieczenia. Z masy uformuj kotlety i ułóż je na blasze do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Czas pieczenia zależy od wielkości klopsików, ale powinien trwać 30-35 minut. Następnie wyjmij jednego klopsa i przekrój go na pół. Jeśli klops nadal jest w środku, oznacza to, że jest gotowy.
Podczas gdy klopsiki się gotują, przygotuj sos. W rondelku rozpuść masło. Gdy masło będzie już roztopione, wsyp mąkę. Wymieszaj mieszankę i smaż przez 2 minuty na małym ogniu. Dodaj wrzącą wodę, gdy mąka zacznie brązowieć. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj za pomocą trzepaczki.