Zrazy ukraińskie to danie, które zachwyci domowników i gości. Będą smakować niejadkom oraz największym miłośnikom mięsa. Przepis.

Zrazy ukraińskie to sycące i pyszne danie. Są to kotlety podawane z sosem i cebulą.

Idealnie komponują się zarówno z ziemniakami, kaszą czy ryżem dzięki temu można je komponować z ulubionymi dodatkami. Można jeść je zarówno z sałatką jak i ogórkiem kiszonym.

Składniki potrzebne na przygotowanie zrazów ukraińskich:

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka mielonej papryki (w zależności od preferencji słodka lub ostra)
  • 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 250 g cebuli
  • 150 g mąki
  • 300 g śmietany (najlepiej kwaśniej 20%)
  • koperek świeży (w zależności od upodobań zaleca się cały pęczek, ale może być mniej)
  • 2 łyżeczki octu
  • 4 łyżeczki oleju roślinnego

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!