Zrazy ukraińskie to danie, które zachwyci domowników i gości. Będą smakować niejadkom oraz największym miłośnikom mięsa. Przepis.
7
Zrazy ukraińskie to sycące i pyszne danie. Są to kotlety podawane z sosem i cebulą.
Idealnie komponują się zarówno z ziemniakami, kaszą czy ryżem dzięki temu można je komponować z ulubionymi dodatkami. Można jeść je zarówno z sałatką jak i ogórkiem kiszonym.
Składniki potrzebne na przygotowanie zrazów ukraińskich:
400 g mięsa mielonego
1 łyżeczka mielonej papryki (w zależności od preferencji słodka lub ostra)
2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
250 g cebuli
150 g mąki
300 g śmietany (najlepiej kwaśniej 20%)
koperek świeży (w zależności od upodobań zaleca się cały pęczek, ale może być mniej)