Mięso umyj, pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Ubij z obu stron. Przypraw solą i pieprzem, przełóż do miski i odstaw na 15 minut, żeby nasiąkły. Następnie połowę cebuli pokrój w cienkie plastry. Podobnie jak mięso przełóż do jakiejś miseczki i dodaj do niej ocet, trochę kopru, sól, pieprz i cukier.
Cebulę wystarczy marynować przez 10 minut. Po zamarynowaniu wyjmij na talerz mięso i na każdy kawałek mięsa połóż porcję cebuli, a następnie zawiń w roladkę. Podsmaż mięso do momentu uzyskania złocistego koloru. Podsmażone kawałki przełóż na talerz. Następnie na patelni przygotuj sos.
Posiekaj pozostałą cebulę na drobno, dodaj paprykę mieloną, mąkę, śmietanę i odrobinę wody. Na koniec do sosu dorzuć koperek. Do tak przygotowanego sosu dodaj roladki. Sos powinien je całkowicie zakrywać, jeśli tak się nie stanie do sosu dolej wody. Danie przykrywamy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut.