Mikstura z aloesu: Jest to najlepsze lekarstwo na bolące stawy, reumatyzm i powinno się je oszczędzać.
Jeśli cierpisz na reumatyzm lub bolące stawy, ten przepis jest niezbędny. Aloes jest najlepszym lekarstwem na ból.
Roślina ta może być uprawiana w wielu miejscach i jest bogata w dobroczynne składniki. Aloes doskonale sprawdza się w przypadku problemów kosmetycznych i medycznych. Dziś mam dla Ciebie doskonały przepis. Świetnie sprawdza się w przypadku bólu stawów i zmarszczek.
Liść aloesu w wodzie
Oto jak najlepiej wykorzystać liść. Zanim zrobisz cokolwiek innego, pozwól liściowi Aloe Vera moczyć się w wodzie przez co najmniej 24 godziny. Tyle czasu potrzeba, aby woda zawarta w liściu Aloe Vera wchłonęła wszelkie substancje toksyczne, które mogły się w nim znaleźć podczas wzrostu.
Aloes jest podatny na działanie toksyn znajdujących się w powietrzu. Najlepiej jest trzymać go w wodzie przez co najmniej kilka dni, aby odzyskał swoje dobroczynne składniki. Najlepszą jakość Aloe Vera ma wtedy, gdy jest uprawiany.
Ten przepis jest idealny dla całej rodziny
Jedynymi składnikami w tym przepisie są olej i aloes. Te dwa składniki są uniwersalne i mogą być stosowane na wiele sposobów, dzięki czemu przepis jest odpowiedni dla osób w każdym wieku.
Jakie są zastosowania oleju i oliwy z aloesu?
- Ból stawów, mięśni i kości
- Leczenie bolesnego zapalenia stawów
- Bóle reumatyczne
- Likwidacja skurczów
- Pomaga w przypadku egzemy
- Zapobiega łamliwości paznokci
- Właściwości przeciwzmarszczkowe, rewitalizujące i rewitalizujące
- Nawilżają skórę
- Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
- Lekarstwo na oparzenia
- Leczy rany skóry
- Może pomóc w łagodzeniu objawów ukąszeń owadów
- Jest skuteczny w zapobieganiu wypadania włosów.
Jak go przygotować?
Umieść liść aloesu w wodzie na co najwyżej 24 godziny.
Wylej wodę, gdy zmieni kolor na bursztynowy.
Weź liść i przytnij jego krawędzie.
Wziąć miąższ.
W misce umieść filiżankę oliwy z oliwek.
Wymieszaj miąższ z wodą i podgrzewaj na małym ogniu przez 30 minut.
Pozostawić na 12-24 godziny. Odsącz miąższ i wyciśnij go.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.